7 Eylül 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo barbunya,
  • 1 adet büyük soğan,
  • 1 Adet büyük patates,
  • 1 adet havuç,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı,
  • 2-3 adet domates,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • Maydanoz,
  • 1 çay kaşığı şeker,
  • Tuz,
  • Sıvı yağ.
  • Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Yapılışı

    Barbunyalar ayıklanır ve tencereye alınıp, bol suyun içerisinde haşlanır.
    Ayrı bir tencerenin içerisine sıvı yağ ve ince doğranmış soğan konulup, kavrulur.
    Daha sonra rendelenmiş sarımsak, kabuğu soyulup küp doğranmış havuç, ve küp doğranmış patatesler eklenip karıştırılır.
    Biraz daha kavurduktan sonra, içerisine rendelenmiş domatesler ilave edilir ve karıştırılır.
    Hemen ardından şeker, tuz ve haşlanıp boyalı suyu süzülmüş olan barbunya eklenir ve beraberce karıştırılır.
    Kısık ateşte sıcak su ilavesi ile, barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
    Hazır olan zeytinyağlı barbunya yemeği sıcak yada ılık olarak servis edilebilir.
    Tercihe göre, üzeri maydanozla süslenip servise sunulur.

Benzer Yayınlar

Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.