7 Eylül 2016 Çarşamba

Soğan Soslu Hamsi Tarifi


Soğan Soslu Hamsi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg hamsi,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 soğan,
  • 2 domates,
  • Kekik,
  • Pul biber,
  • Tuz.
  • Soğan Soslu Hamsi Yapılışı

    Hamsiler güzelce temizlenip, yıkanır.
    Tavanın içerisinde dizilir ve kapağı kapalı olarak, kendi suyu ve yağı ile kısık ateşte buğlanarak pişirilir.
    Soğanlar halka şeklinde doğranır.
    Ayrı bir tavanın içerisine, sıvı yağ konulur ve içerisine soğanlar eklenerek iyice kavrulur.
    Domatesler yemeklik olarak küp şeklinde doğranır ve kavrulan soğanların içerisine ilave edilir.
    Domatesler pişip yumuşadıktan sonra, üzerine kekik, tuz ve pul biber ilave edilip karıştırılır.
    Hamsi buğlamalar piştikten sonra, sos ile buluşturulur ve yavaşça karıştırılır.
    Hazır hale gelen soğan soslu hamsi soğutmadan, sıcak olacak şekilde servis edilir.

Benzer Yayınlar

Soğan Soslu Hamsi Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.