7 Eylül 2016 Çarşamba

Kağıtta Çupra Tarifi

Kağıtta Çupra Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 büyük çupra,
  • 5 adet küçük boy patates,
  • 4 diş sarımsak,
  • Zeytinyağı,
  • Tuz,
  • Taze baharat: biberiye, kekik,
  • Karabiber,
  • 3 adet küçük küçük doğranmış domates
  • 3 adet fırın kağıdı.
  • Kağıtta Çupra Yapılışı

    Çupralar iyice temizlenir ve bol suda iyice yıkanıp, süzdürülür.
    Üzerine bıçakla çaprazlamasına kesikler atılır.
    Hazırlanan çipuralar derin bir kabın içerisine alınarak üzerine zeytinyağı gezdirilir.
    Ezilen sarımsaklar, baharatlar, tuz ve karabiber eklenip, karıştırılır ve balıklara iyice harmanlanır.
    Buzdolabına kaldırılıp 2-3 saat dinlendirilir.
    Patateslerin kabukları soyulur ve ince yuvarlak dilimler halinde doğranır.
    Fırın kağıdından parçalar kesilir, içerisine balıkların miktarına göre eşit bölünen patatesler yerleştirilir.
    Tuz karabiber serpiştirilir, üzerine çupra konulur onun üzerine balıkların kalan sosundaki domateslerden 2yemek kaşığı kadar konulur ve pişirme kağıdı katlanıp balıklar ambalajlanır.
    Geri kalan balıklara da aynı işlem uygulanır.
    Öncelikle fırında 250 derecede 10 dk. pişirilir sonrasında Isı 200 dereceye düşürülüp 20 dk. daha pişirilir.
    Patatesler kontrol edilerek pişirme süresi ayarlanabilir.

Benzer Yayınlar

Kağıtta Çupra Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.