Güveçte Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı nohut,
- 500 gram dana kuşbaşı,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 adet kırmızı biber,
- 2 adet yeşil biber,
- 2 çorba kaşığı biber salçası,
- 1 tatlı kaşığı domates salçası,
- Tuz,
- Pul biber,
- Kara biber,
- Zeytinyağı,
- Sıcak su.
Güveçte Etli Nohut Yapılışı
Nohutlar yıkanıp bir gün önceden ıslatılır.Ertesi gün suyu süzülüp tencereye koyulur.Tencereye nohutların üzerini geçecek kadar su eklenir ve 1 taşım kaynatılıp süzgeçle suyu süzülür.Güveç tenceresine kuşbaşı doğranan etler konulur ve kısık ateşte suyunu salıp çekincye kadar pişirilir.Üzerine yemeklik olarak doğranan soğan ve iri doğranan biberler eklenip 5 dakika kavrulur.Soğanların üzerine salçalar ve baharatlar ilave edilip karıştırılır.Haşlanan nohutlar salçalı karışıma eklenip 10-15 dakika kavrulur.Son olarak nohutların üzerini geçecek kadar su ilave edilip kapağı kapatılır.Hazırlanan güveçte etli nohut kısık ateşte 1 buçuk 2 saat pişirilir.Not; Pişme süresi nohutun cinsine göre değişir. Gerekli görülürse üzerine sıcak su eklenebilir.
Güveçte Etli Nohut Tarifi
4/
5
Oleh
fotoahmet