7 Eylül 2016 Çarşamba

Güveçte Etli Nohut Tarifi

Güveçte Etli Nohut Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut,
  • 500 gram dana kuşbaşı,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 2 çorba kaşığı biber salçası,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • Tuz,
  • Pul biber,
  • Kara biber,
  • Zeytinyağı,
  • Sıcak su.
  • Güveçte Etli Nohut Yapılışı

    Nohutlar yıkanıp bir gün önceden ıslatılır.
    Ertesi gün suyu süzülüp tencereye koyulur.
    Tencereye nohutların üzerini geçecek kadar su eklenir ve 1 taşım kaynatılıp süzgeçle suyu süzülür.
    Güveç tenceresine kuşbaşı doğranan etler konulur ve kısık ateşte suyunu salıp çekincye kadar pişirilir.
    Üzerine yemeklik olarak doğranan soğan ve iri doğranan biberler eklenip 5 dakika kavrulur.
    Soğanların üzerine salçalar ve baharatlar ilave edilip karıştırılır.
    Haşlanan nohutlar salçalı karışıma eklenip 10-15 dakika kavrulur.
    Son olarak nohutların üzerini geçecek kadar su ilave edilip kapağı kapatılır.
    Hazırlanan güveçte etli nohut kısık ateşte 1 buçuk 2 saat pişirilir.
    Not; Pişme süresi nohutun cinsine göre değişir. Gerekli görülürse üzerine sıcak su eklenebilir.

Benzer Yayınlar

Güveçte Etli Nohut Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.