6 Eylül 2016 Salı

Yufkadan Baharatlı Cips Tarifi

Yufkadan Baharatlı Cips Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kimyon,
  • Nane,
  • Kekik ve hangi baharat seviyorsanız…
  • Kırmızı pul biber (isteğe bağlı),
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • İnce rendelenmiş kaşar peyniri.
  • Yufkadan Baharatlı Cips Yapılışı

    Bir kase içerisinde salça, zeytinyağı, baharatlar ve ince rendelenmiş kaşar peyniri koyulup, karıştırılır.
    Tezgah üzerine 1 adet yufka serilir ve her yerine fırça yardımı ile hazırlanan salçalı sos sürülür.
    Üzerine düzgün bir şekilde diğer yufka serilir.
    Bıçak veya kesici yardımı ile, üçgen veya kare olacak şekilde kesilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
    Önceden ısıtılmış 170° fırında 10-12 dakika, pembeleşinceye kadar pişirilir (çabuk pişiyor kontrollü pişirin).
    Hazırlanan yufkadan baharatlı cips, haydari, salçalı sos veya sade yoğurt eşliğinde servis edilir.
    Not; İçinde ne olduğundan emin olmadığınız paketlenmiş cipsler yerine, evde hazırladığınız cipsleri, hem çocuklarınız hem de kendiniz güvenle yiyebilirsiniz.

Benzer Yayınlar

Yufkadan Baharatlı Cips Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.