6 Eylül 2016 Salı

Fırında Çıtır Patates Tarifi

Fırında Çıtır Patates Tarifi İçin Malzemeler

3 adet patates,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı tuz,
Kekik,
Pul biber,
Nane,
Kırmızı toz biber.
Bulamak için;

1 su bardağı kadar galeta unu.
Fırında Çıtır Patates Yapılışı

Patateslerin kabukları soyulup yıkanır ve elma dilimi şeklinde doğranır.

Doğranan patatesler derin bir kap içerisine alınır ve üzerine sıvı yağ, tuz ve baharat ilave edilip güzelce harmanlanır.

Geniş bir kap içerisine galeta unu koyulur.

Patates dilimleri tek tek galeta ununa bulanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

Önceden ısıtılmış 190° fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Patatesler yumuşayınca, fırın 230° ye ayarlanır.

Patateslerin kızarması ve çıtır olması için 10-15 dakika daha pişirilir.

Hazırlanan fırında çıtır patates, fırından alınıp, servis tabağı üzerine çıkartılır.

Çıtır patatesler, sıcak olarak servis edilir.

Benzer Yayınlar

Fırında Çıtır Patates Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.