Ev Yapımı Çıtır Cips Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka.
Sos için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt (ben ev yapımı yoğurt kullandım ve susuz yerinden koydum),
- 1 tatlı kaşığı domates veya biber salçası,
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ,
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (acılı veya acısız),
- 1 çay kaşığı dolusu kekik,
- Karabiber,
- 1 silme çay kaşığı tuz.
Dip sos için;
- 1 kase yoğurt,
- 1 diş sarımsak,
- Nane,
- Pul biber (arzuya göre),
Ev Yapımı Çıtır Cips Yapılışı
Ev yapımı çıtır cips sosunu hazırlamak için, yukarıda verdiğimiz sos malzemelerinin tamamı bir kap içerisinde karıştırılır.Yufkalardan ilki düz bir zemin üzerine serilir ve dört eşit parçaya bölünür.Yufkaların ikisinin üzerine, fırça yardımı ile sos sürülür ve diğer parçalar üzerilerine kapatılır.Hazırlanan 2 katlı yufkaların üzerine de sos sürülür ve 3 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesilir.Elde edilen şeritler üçgen şekilde kesilip, fırın tepsisine dizilir.Önceden ısıtılmış 180° fırında, altı üstü kızarıp çıtır oluncaya kadar pişirilir (5-6 dakika kadar).Bu aşamada kontrollü olmak gerekiyor. Çıtır olduğu zaman hemen fırından almazsanız fazla kızarıp yanabilir.Diğer yufka da aynı işlemler yapılarak hazırlanıp pişirilir.Yaklaşık 4 tepsi oluyor ve her biri 5 dakikadan toplamda 20 dakika gibi bir zamanda hazır oluyor.Dip sosu için gerekli olan malzemeler, bir kase içerisinde karıştırılır.Pişirilen ev yapımı çıtır cips, dip sos eşliğinde servis edilir.Cipsleri, hava almayan kapaklı bir kavanoz veya kap içerisinde muhafaza edebilirsiniz.Cipsler kapalı bir kap içerisinde 3 gün muhafaza ettiğim halde halen çıtırdı. Hava almasını engellerseniz çıtırlığını koruyor.
Ev Yapımı Çıtır Cips Tarifi
4/
5
Oleh
fotoahmet