7 Eylül 2016 Çarşamba

Sebzeli Çıtır Börek Tarifi

Sebzeli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka.
İç harcı için;
  • Yarım kilo ince doğranmış pırasa,
  • 2 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabak,
  • 2 adet rendelenmiş havuç,
  • 1 adet yeşil biber,
  • 1 adet kırmızı biber,
  • Yarım demet dereotu,
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • 2 yemek kaşığı soya sosu( ölçü isteğe göre),
  • 4 kaşık zeytinyağı.
Dışı için;
  • 1 çay bardağı galeta unu (duruma göre artırılabilir),
  • 2 adet çırpılmış yumurta.
  • Sebzeli Çıtır Börek Yapılışı

    Sebzeli çıtır börek yapımı için öncelikle iç harcı hazırlanır.
    İç harcını hazırlamak için yeşil biber ve kırmızı biber ince ince doğranır ve zeytinyağı içerisinde kavrulur.
    Kavrulan biberlerin üzerine sırası ile pırasa, kabak ve havuç ilave edilir ve karıştırarak güzelce sotelenir.
    Ocaktan alınan sebzelerin üzerine tuz, soya sosu ve ince kıyılmış dereotu ilave edilip karıştırılır ve hazırlanan iç harcı soğumaya bırakılır.

    Yufkalardan ilki düz bir zemin üzerine serilir ve bıçak yardımı ile 12 eşit üçgen parçaya ayrılır.
    Yufka parçalarının uzun kenarlarına iyice soğumuş olan sebzeli iç harcından koyulur ve kenarları içe doğru kapatılarak rulo şeklinde sarılır.
    Elde edilen rulo börekler önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulanır ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
    Bütün yufkalar aynı işlemlerden geçirilerek bitirilir.

    Hazırlanan börekler, önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
    Pişirilen sebzeli çıtır börek fırından alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
    Hazır yufka ile kolayca yapacağınız bu çıtır çıtır sebzeli çin böreği tarifini mutlaka deneyin. Çok beğeneceksiniz :)

Benzer Yayınlar

Sebzeli Çıtır Börek Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.