7 Eylül 2016 Çarşamba

Patatesli Kırpma Börek Tarifi

Patatesli Kırpma Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yufka,
İç harcı için;
  • 5 tane haşlanmış patates ,
  • 200 gram beyaz peynir ,
  • 1 su bardak rendelenmiş kaşar ,
  • 1 tutam maydanoz ,
  • Karabiber
  • Tuz.
Sosu için;
  • 2 su bardağı yoğurt,
  • 1 su bardak süt,
  • Yarım çay bardağı ay çiçek yağı,
  • 3 tane yumurta, (2’sinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu.
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı,
  • Susam.
  • Patatesli Kırpma Börek Yapılışı

    İç harcını hazırlamak için, patatesler soyulup küçük küçük doğranır.
    Üzerine ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber, ufalanmış peynir ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilerek karıştırılır.
    Sos için, kabartma tozu hariç malzemelerin tamamı derin bir kap içerisinde iyice karıştırılır.
    En son kabartma tozu ilave edilip, karıştırılarak hazır edilir.
    Yufkalar elle bölünerek küçük parçalara ayrılır.
    Sos, yufka ve iç harcının tamamı fırın tepsisi içerisine boşaltılır.
    Kaşık yardımı ile kırpma böreğin tepsiye iyice yayılması sağlanır.
    Üzerine 2 yumurta sarısı sürülüp susam serpiştirilir.
    Hazırlanan patatesli kırpma börek önceden ısıtılan 190° fırında üzeri kızarıncaya pişirilir.
    Pişen börek 15-20 dakika kadar dinlendirildikten sonra servise sunulabilir.

Benzer Yayınlar

Patatesli Kırpma Börek Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.