7 Eylül 2016 Çarşamba

Patatesli Rulo Milföy Böreği Tarifi

 Patatesli Rulo Milföy Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yaprak dikdörtgen milföy hamuru (6 kare).
İç harcı için;
  • 2-3 adet haşlanmış patates,
  • 1 kuru soğan,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber.
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı.
  • Patatesli Rulo Milföy Böreği Yapılışı

    Patatesli rulo milföy böreği yapmak için öncelikle iç harcı hazır edilir.
    Patateslerin kabukları soyulup yıkanır ve iri iri doğranıp tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır.
    Patatesler yumuşayınca suyu süzülür ve çatal yardımı ile ezilir.
    Kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve sıvı yağ içerisinde kavrulur.
    Kavrulan soğanların üzerine baharatlar ile patates ezmesi ilave edilip karıştırılır.
    Hazırlanan patatesli iç harcı ocaktan alınıp, soğumaya bırakılır.

    Milföy hamurları dondurucudan çıkartılır ve oda ısısında yumuşayana kadar bekletilir.
    Milföy hamurları bıçak ile ortadan ikiye bölünür ve 1 dikdörtgen milföy hamurundan 2 kare elde edilir.
    Kare hamurun üzerine elle bastırılıp çok hafif genişletilir.
    Bir kenarına soğumuş olan patatesli iç harcından koyulur ve rulo olacak şekilde sarılır.
    Elde edilen rulo ortadan ikiye bölünür ve kat yeri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.

    Şekillendirilen patatesli rulo milföy böreği üzerine bıçak ile 4-5 çizik atılır.
    Böreklere fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
    Fırından alınan börekler ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servise sunulur.
    Bu ölçüler ile 12 adet börek elde ettim.
    Malzeme miktarını kişi sayısına göre çoğaltabilirsiniz.

Benzer Yayınlar

Patatesli Rulo Milföy Böreği Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.