7 Eylül 2016 Çarşamba

Peynirli Midye Börek Tarifi

Peynirli Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka.
Yufkalara sürmek için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı su yada süt.
İçi için;
  • Beyaz peynir,
  • Maydanoz.
Üzerine;
  • 1 yumurta sarısı,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Çörek otu.
  • Peynirli Midye Börek Yapılışı

    Peynirli midye börek yapmak için öncelikle 1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 çay bardağı su veya süt bir kase içerisinde karıştırılır.
    İç harcını hazırlamak için beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz bir kap içerisinde harmanlanır.

    1 adet yufka düz zemin üzerine serilir ve fırça yardımı ile her yerine yağ ve su karışımından sürülür.
    Yufka bıçak yardımı ile dört eşit üçgen parçaya bölünür.
    Üçgen yufkaların sivri ucundan tutulup, geniş tarafa doğru ittirerek büzülür ve fiyonk şekli verilir.
    Fiyonkun iki ucu yukarıda birleştirilir ve  sivri ucuna peynirli iç harcından koyulup, rulo şeklinde sarılır.
    Sarılan rulolar ters çevrilerek yağlı veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
    Bütün yufkalar aynı işlemlerden geçirilip bitirilir.

    Şekillendirilen peynirli midye börek üzerine kalan sostan sürülür.
    1 yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı sıvı yağ bir kase içerisinde çırpılır ve fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürülür.
    Son olarak böreklerin üzerine çörek otu serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
    Fırından alınan börekler ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servise sunulur.

Benzer Yayınlar

Peynirli Midye Börek Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.