7 Eylül 2016 Çarşamba

Kaşarlı Kırpık Börek Tarifi

Kaşarlı Kırpık Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka.
Arası için;
  • Bolca beyaz peynir.
Sosu için;
  • 4 yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 125 gram eritilmiş tereyağı,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
Üzeri için;
  • Bolca kaşar peyniri rendesi.
  • Kaşarlı Kırpık Börek Yapılışı

    Kaşarlı kırpık börek yapmak için öncelikle yufkalar mutfak makası yardımı ile veya elle gelişi güzel kesilip tırtıklanır.
    Tırtıklanan yufkaların yarısı yağlı kağıt serili fırın tepsisinin içerisine koyulup, eşit şekilde yaydırılır.
    Yufkaların üzerine bolca beyaz peynir serpiştirilir ve kalan yufkalarda peynirin üzerine eşit şekilde yayılır.

    Böreğin sosunu hazırlamak için gerekli olan yumurta, süt, yoğurt, eritilmiş tereyağı ve tuz, derin bir kap içerisinde çırpıcı yardımı ile güzelce çırpılır.
    Hazırlanan sosun tamamı eşit şekilde yufkaların üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
    Börek kızarınca fırından alınır ve üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpiştirilir.
    Daha sonra börek tekrar fırına sürülür ve kaşarlar eriyinceye kadar fırında bekletilir (5 dakika kadar).
    Kaşarlar eridikten sonra hazırlanan kaşarlı kırpık börek fırından alınır ve sıcak sıcak dilimlenerek servise sunulur.
    Hafta sonu kahvaltı sofrasına yapabileceğiniz, yapımı oldukça kolay, pratik ve nefis bir börek tarifi. Mutlaka deneyin :)

Benzer Yayınlar

Kaşarlı Kırpık Börek Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.