7 Eylül 2016 Çarşamba

Kıymalı Çiçek Milföy Tarifi

Kıymalı Çiçek Milföy Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet milföy hamuru.
Kıymalı iç harcı için;
  • 1 orta boy soğan,
  • 200 gram kıyma,
  • 1 domates rendesi,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Salça,
  • Kara biber,
  • Pul biber,
  • Maydanoz,
  • Taze nane.
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri rendesi.
  • Kıymalı Çiçek Milföy Yapılışı

    Kıymalı çiçek milföy yapmak için öncelikle milföy hamurları çiçek kalıp ile kesilir ve yağlanmış muffin kalıbına yerleştirilir.
    Kıymalı iç harcını hazırlamak için soğanın kabukları soyulup yıkanır ve ince ince doğranır.
    2 yemek kaşığı sıvı yağ ve ince doğranan soğanlar tava içerisine alınır ve ocağın üzerinde pembeleşinceye kadar sotelenir.
    Soğanlar pembeleşince üzerine kıyma ilave edilir ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
    Daha sonra üzerine domates rendesi, salça, karabiber ve pul biber ilave edilip biraz daha kavrulur.
    Ocaktan alınan kıymalı harcın içerisine ince kıyılmış maydanoz ile nane eklenip karıştırılır ve soğumaya bırakılır.

    Kıymalı iç harcı ılındıktan sonra, kaşık yardımı ile çiçeklerin ortasına paylaştırılır.
    Hazırlanan kıymalı çiçek milföy, önceden ısıtılmış 200° fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
    Üzeri kızaran milföy çiçekler fırından alınır ve ortasına kaşar peyniri rendesi koyulup, tekrar fırına sürülür.
    Kıymalı çiçek milföy, kaşar peynir eridikten sonra fırından alınır ve servise sunulur.
    Not; Malzeme miktarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.

Benzer Yayınlar

Kıymalı Çiçek Milföy Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.