7 Eylül 2016 Çarşamba

Palamut Pilaki Tarifi

Palamut Pilaki Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 Adet Palamut,
  • 3 Adet Defne Yaprağı,
  • 3 Adet Domates,
  • 1 Çay kaşığı Kimyon,
  • 3 Adet Kuru Soğan,
  • 1 Adet Limon,
  • 1 Demet Maydanoz,
  • 3 Diş Sarımsak,
  • 1 Su bardağı Su,
  • 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker,
  • 1 Çay bardağı Zeytinyağı,
  • Kararında Tane Karabiber,
  • Tuz.
  • Palamut Pilaki Yapılışı

    Soğanlar halka halka, sarımsaklar ince ince doğranıp, zeytinyağında hafifçe sotelenir.
    Soğanlar hafif yumuşadıktan sonra, takoz şeklinde kesilen palamutlar eklenir.
    Balıkların her iki tarafı da rengi dönünceye kadar pişirilir.
    Kabukları soyulan ve halka şeklinde kesilen domatesler, tuz, karabiber, toz kimyon, şeker ve defne yaprakları tencereye eklenir.
    Maydanozun sap kısımları ip ile bağlanır. Bir bardak su ile birlikte, demet halindeki maydanoz da tencereye eklenir.
    Orta-kısık hararetli ateşte, yarım saat tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
    Palamut pilaki piştikten sonra, maydanozlar tencerenin içerisinden çıkartılır.
    Ilık veya soğuk olarak servis edilir.

Benzer Yayınlar

Palamut Pilaki Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.