6 Eylül 2016 Salı

Karışık Etli Dolma Tarifi İçin Malzemeler:

Karışık Etli Dolma Tarifi İçin Malzemeler:

  • 10 adet dolmalık biber,
  • 5 adet domates,
  • 3 adet kabak,
  • 3 adet patlıcan,
  • 100 gr salamura yaprak.
İçi İçin:
  • 500 gr kıyma,
  • 1 su bardağı pirinç,
  • 2 adet domates,
  •  2 adet soğan,
  • 7-8 dal maydanoz,
  • 2 çorba kaşığı salça,
  • Tereyağı veya sıvı yağ,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Yarım su bardağı ılık su.
Sosu İçin:
  • 2 su bardağı su,
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı salça.
  • Karışık Etli Dolma Yapılışı

    Biberlerin, domateslerin, kabakların, patlıcanların içlerini oyalım.
    Salamura yaprakları su da bekletelim.(tuzunun çıkması için)
    İçi için; soğanı, maydanozu, domatesi ince ince doğrayalım.
    Pirinci güzelce yıkayalım ve suyunu süzelim.
    Bir kabın içine kıymayı, soğanı, domatesi, pirinci, maydanozu,tuzu, karabiberi, salçayı, yarım su bardağı ılık su, bir çay bardağı sıvı yağı koyalım ve iyice karıştıralım.
    Biberlerin, patlıcanların, domateslerin, kabakların içini hazırladığımız kıymalı harçla dolduralım.
    Yaprağı düz bir zemin üzerine serelim ve içine kıymalı harçtan koyup, sigara böreği şeklinde ince olacak şekilde saralım.
    Daha sonra tencereye dizelim.
    Sosu için; tavaya sıvı yağı, salçayı koyalım ve iyice karıştıralım.
    İçine suyu ilave edelim ve kaynatalım.
    Hazırladığımız sosu dolmaların üzerine dökelim.(su tencerenin arasından görünecek kadar olmalı dolmaların suyu az gelirse sıcak su ilavesi yapılabilir)
    Orta ateşte 45 dakika pişirelim.
    Karışık Etli Dolmalarımızı, yoğurt eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.

Benzer Yayınlar

Karışık Etli Dolma Tarifi İçin Malzemeler:
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.