6 Eylül 2016 Salı

Puf Peynirli Poğaça Tarifi

Puf Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin:
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin,
  • 1 çay bardağı sıvı yağı,
  • 1 çay bardağı yoğurt,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr),
  • 3,5 su bardağı un,
  • 2 yemek kaşığı sirke,
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzeri için).
İçi İçin:
  • Beyaz peynir.
Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı.
  • Puf Peynirli Poğaça Yapılışı

    Hamuru için; bir kaba tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu, tuzu, kabartma tozunu, sirkeyi ve yumurta akını koyup iyice karıştıralım.
    Üzerine azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp limon şeklinde bezeler hazırlayıp açalım.
    Hamurun üst kısmına peynirli harçtan koyalım.
    Sonra resimdeki gibi keselim.
    Daha sonra rulo şeklinde sarıp içe doğru biraz bükelim ve son şeklini verelim.
    Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
    Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim.
    Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
    Toplam 20 adet Puf Peynirli Poğaçamız oldu.

Benzer Yayınlar

Puf Peynirli Poğaça Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.