Güveçte Levrek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet levrek,
- 2 adet domates,
- 1 adet soğan,
- 2-3 diş sarımsak,
- Yarım çay bardağı zeytinyağı,
- 2 adet defne yaprağı,
- 1 çubuk tarçın,
- Tuz.
Güveçte Levrek Yapılışı
Levrek balığı temizlenip ayıklanır ve güzelce yıkanır.Suyu süzülen balık tuzlanıp güvece yerleştirilir.Üzerine halka şeklinde doğranmış olan soğan, kabuğu soyulup küp küp doğranan domatesler eklenir.Daha sonra iri doğranmış olan sarımsaklar, kırılmış tarçın parçacıkları, defne yaprağı ve tuz ilave edilir.Son olarak yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilip güvecin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır ve iki üç yerinden delik açılır.Hazırlanan güveçte levrek önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.Sürenin sonunda üzeri açılıp 10 dakika daha pişirilir ve sıcak olarak servise sunulur.Lezzeti muhteşem oldu, lüks restorantların mutfaklarında pişirme yöntemi böyle oluyor. Tadından parmaklarınızı yiyeceğinize eminim. Mutlaka ama mutlaka deneyin :)
Güveçte Levrek Tarifi
4/
5
Oleh
fotoahmet