7 Eylül 2016 Çarşamba

Fırında Çipura Tarifi

Fırında Çipura Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet çipura,
  • 1 orta boy patates,
  • 1 orta boy soğan,
  • Yarım limon,
  • Tuz,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Yarım çay bardağı su,
  • 2 adet defne yaprağı.
  • Fırında Çipura Yapılışı

    Temizlenen çipura balıkları güzelce yıkanıp kurulanır.
    Balıkların üzerine bıçak ile çizik atılıp tuzlanır.
    Borcam tepsinin altına yağlı kağıt serilip, balıklar yerleştirilir.
    Balıkların iç kısmına yuvarlak olarak kesilmiş soğan ve limon dilimleri yerleştirilir.
    Patatesler yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak dilimlenip tuzlanır ve balıkların üzerine yerleştirilir.
    Kalan yuvarlak dilimlenmiş soğanlar da tuzlanıp tepsiye yerleştirilir.
    Üzerlerine yarım çay bardağı su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
    Fırında çipura üzerine, 2 adet defne yaprağı da yerleştirildikten sonra 200° fırında, üzerileri kızarana kadar pişirilir (35-40 dakika).
    Fırından alınan çipura sıcak olarak servise sunulur.

Benzer Yayınlar

Fırında Çipura Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.