6 Eylül 2016 Salı

Etli Keşkek Tarifi

Etli Keşkek Tarifi İçin Malzemeler:

  • 2 su bardağı aşurelik buğday,
  • 1 adet soğan,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı,
  • Tuz,
  • Kaynamış su veya et suyu.
Üzeri İçin:
  • 500 gr kuşbaşı doğranmış dana eti,
  • 1 adet soğan,
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağı,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Kekik,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pul biber,
  • Tuz.
  • Etli Keşkek Yapımı

    Aşurelik buğdayları suda bir gece önceden ıslatalım.
    Tencereye tereyağını koyduktan sonra eritelim.
    Üzerine aşurelik buğdayları ilave edelim ve biraz daha kavuralım.
    Aşurelik buğdayın iki katı kaynamış su veya et suyu koyalım.
    Aşurelik buğdayı ilk önce kaynayana kadar yüksek ateşte karıştırarak pişirelim.
    Kaynadıktan sonra kısık ateşe alalım ve tahta kaşıkla ezerek sürekli karıştırarak pişirelim.
    Üzeri için; soğanı ince ince doğrayalım.
    Başka bir tencereye sıvı yağı, soğanı koyalım ve kavuralım.
    Üzerine etleri ilave edelim ve etler suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
    Sonra salçaları, biraz suyu ilave edelim ve kısık ateşte pişirelim.
    Etlerin pişmesine yakın tuzu, kekiği, karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edelim ve karıştıralım.
    Aşurelik buğday tamamen ezildikten sonra servis tabağına alalım.
    Üzerine etli harçtan koyalım ve Etli Keşkeğimizi servis yapalım.

Benzer Yayınlar

Etli Keşkek Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.