7 Eylül 2016 Çarşamba

Mezgit Balığı Kavurması Tarifi

Mezgit Balığı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo fileto olarak ayıklanmış büyük mezgit,
  • 5-6 yemek kaşığı tereyağı,
  • 6-7 tane arpacık soğan,
  • 1 tane çarliston yada sivri biber,
  • 1 tane kırmızı biber,
  • 3-4 diş sarımsak,
  • 5-6 tane cherry domates,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Varsa defne yaprağı,
  • 2-3 yemek kaşığı soya sosu yada sirke.
  • Mezgit Balığı Kavurması Yapılışı

    Mezgit balığı kavurması yapmak için, öncelikle geniş bir tavaya tereyağı koyulup, eritilir.
    Eriyen tereyağının üzerine, arpacık soğanlar ilave edilip, biraz kavrulur.
    Daha sonra, iri doğranmış yeşil ve kırmızı biberler, ilave edilip, kavurmaya devam edilir.
    Sarımsaklar, iri küp halinde doğranmış olan balıklar ve cherry domatesler ilave edilip, 15 dakika kadar pişirilir (domatesleri bütün olarak ekleyin, kesmeyin).
    Ocaktan almadan önce, son olarak baharatlar ve soya sosu (veya sirke) ilave edilip, biraz daha pişirilir.
    Hazırlanan mezgit balığı kavurması, ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
     Ben soya sosu yerine, onunla aynı görevi gören sirkeyi kullandım.
    Soya sosu tuzlu olduğu için, kullandığınız zaman, tuz miktarına dikkat edin.
    Orjinal tarifte, fener balığı kullanılmıştı ama, ben  fener balığı yerine, mezgit balığı kullandım.
    Balığı genelde kızartma veya fırında yaparız. Bir de bu şekilde, kavurarak deneyin :)

Benzer Yayınlar

Mezgit Balığı Kavurması Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.