7 Eylül 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı Kuru Barbunya Tarifi


Zeytinyağlı Kuru Barbunya Tarifi İçin Malzemeler

(5-6 kişilik)
  • 2 su bardağı kuru barbunya,
  • 1 adet soğan,
  • 1 adet havuç,
  • 2 adet patates,
  • 1 tatlı kaşığı domates şalçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 diş sarımsak,
  • 1 tane küp şeker,
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı (veya sıvı yağ),
  • Tuz,
  • Su.
  • Zeytinyağlı Kuru Barbunya Yapılışı

    Kuru barbunya, akşamdan güzelce yıkanıp ıslatılır.
    Ertesi gün düdüklü tencereye koyulur ve 15 dakika kaynatılır.
    Haşlanan barbunyalar, süzgeç yardımı ile süzülür.
    Yemeklik olarak doğranan soğan, sarımsak ve sıvı yağ, tencereye koyulup kavrulur.
    Üzerine salçalar ilave edilip biraz kavrulduktan sonra, küçük küp şeklinde doğranmış olan havuç ve patatesler ilave edilip karıştırılır.
    Üzerlerine 4-5 su bardağı sıcak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
    Kaynamaya başladıktan sonra, tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte hafif yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
    Patates ve havuçlar hafif yumuşadıktan sonra suyu süzülmüş olan barbunyalar, tuz ve küp şeker ilave edilip biraz daha kaynatılır.
    Hazırlanan zeytinyağlı kuru barbunya yemeği, sıcak veya ılık olarak servise sunulur.
    Kuru barbunyalar, düdüklüde çok fazla haşlanıp yumuşamış ise patates ve havuçlar piştikten sonra yemeğe ilave edin ve bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Yada az pişmişse patatesler pişmeden yemek kaynara çıktığı gibi ekleybilirsiniz.

Benzer Yayınlar

Zeytinyağlı Kuru Barbunya Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.