6 Eylül 2016 Salı

Sufle Pankek Tarifi

Sufle Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1/4 çay bardağı süt (çeyrek çay bardağı 20 ml.)
  • çay kaşığının ucuyla kabartma tozu (2 gr.)
  • 1 çay kaşığı vanilya (5 gr)
  • 2 yemek kaşığı un (20 gr.)
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri (15 gr.)
  • Sufle Pankek Yapılışı

    Yumurta akı ve sarısı ayrı kaplar içerisine alınır
    Yumurta sarsının olduğu kabın içerisine süt ilave edilerek iyice çırpılır.
    İçerisine un, kabartma tozu ve vanilya de ilave edilip iyice karıştırılır.
    Yumurta akı mikser yarımı ile iyice köpürünceye kadar çırpılır.
    Daha sonra pudra şekeri eklenip çırpmaya devam edilir.
    Yumurta akı ve pudra şekeri kar gibi olunca yumurta sarısı olan karışım yumurta akının üzerine ilave edilir.
    Dikkatli bir şekilde spatula yardımı ile karıştırılıp sufle pankek harcı hazır edilir.
    Tava ocağa konulur ve kısık ateşte ısınmaya bırakılıp yağlanır.
    Fazla yağ kağıt havlu yardımı ile tavadan alınır.
    Tava iyice ısınınca pankek harcından 1 yemek kaşığı tavaya dökülüp hafifçe yaydırılır.
    Tavanın büyüklüğüne göre bir kaç tane daha pankek hamuru dökülüp, tavanın kapağı kapatılır.
    1-2 dakika kadar pişirilip altı kızaran sufle pankek çevrilerek diğer yüzlerinin de pişmesi sağlanır.
    İki yüzü de pişince servis tabağına alınıp hamur bitinceye kadar aynı işleme devam edilir.
    Hazırlanan sufle pankeklerin üzerine pudra şekeri elenir ve tercihe göre süslenerek hemen servise sunulabilir.
    Not: Dondurma pankeklerin lezzetine lezzet katıyor. Karamel sos, çikolata sosu veya meyve parçalarıyla da lezzetlendirip servise sunabilirsiniz.

Benzer Yayınlar

Sufle Pankek Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.