7 Eylül 2016 Çarşamba

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi


Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye,
  • 1 orta boy kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • 1 tane sivri biber,
  • 1 adet kapya biber (olmasa da olur)
  • Sucuk, (miktarı size kalmış)
  • Tuz,
  • 1 tane küp şeker,
  • Sıvı yağ,
  • 4 buçuk su bardağı sıcak su.
  • Sucuklu Kuru Fasulye Yapılışı

    Kuru fasulye akşamdan ıslatılır. (su içerisine koyulup sabaha kadar bekletilir.)
    Ertesi gün, yemeklik olarak doğranan soğan ve biberler sıvı yağ ile birlikte düdüklü tencereye koyulup pembeleşinceye kadar kavrulur.
    Kavrulan soğanların üzerine salça ilave edilip kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
    Daha sonra sucuklar eklenip karıştırılır ve suyu süzülen kuru fasulyeler ilave edilir.
    Son olarak tuz, küp şeker ve su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır.
    Sucuklu kuru fasulye orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altı kısılır ve yarım saat kısık ateşte pişirilir.
    Yarım saat sonunda ocaktan alınır ve tencerenin içerisindeki havanın çıkması için bekletilir.
    Havası iyice çıktıktan sonra düdüklü tencerenin kapağı açılır.
    Hazırlanan sucuklu kuru fasulye sıcak olarak servise sunulur.
    Not: Fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişiklik gösterebilir ama akşamdan ıslatılan kuru fasulye için yarım saat ideal bir zamandır.
    Eğer bulabilirseniz kuru fasulyeyi ispir fasulyesi ile yapmanızı öneririm. Hem lezzeti hem pişirmesi en güzel olanıdır diyebilirim. Böyle bir fasulyenin yanına pilav ve turşuyu eksik etmeyin gönlü kalır benden söylemesi :) Şimdiden afiyet olsun.

Benzer Yayınlar

Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.