7 Eylül 2016 Çarşamba

Portakallı Somon Balığı Tarifi

Portakallı Somon Balığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 dilim somon balığı,
  • 1 adet küçük patates,
  • 1 adet küçük havuç,
  • 1 adet küçük soğan,
  • 2-3 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kasığı zeytinyağı,
  • Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, ( isteğe bağlı )
  • Tuz,
  • Karabiber.

Portakallı Somon Balığı Yapılışı

Somon balığı tuz ve karabiberle marine edilir.
Zeytinyağı tavaya alınır ve üzerine dilimlenmiş sarımsaklar ilave edilip kavrulur.
Havuç ve patatesler dilimlenir ve ardından sarımsakların içerisine ilave edilip çok az pişirilir.
Sebzeler hafif kenara alınıp, tavanın tam ortasına somon yatırılır ve tavanın kapağı kapatılıp, pişmeye bırakılır.
Yaklaşık 10 dakika sonra, bir tarafı kızarıp pişmiş olan balığın arkası da aynı şekilde pişirilir.
İki tarafı da güzelce kızarıp, sebzeler piştikten sonra portakal suyu ilave edilir ve tekrar kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
Portakal suyu kaynamaya başladıktan sonra, portakallı somon ocaktan alınıp sıcak olarak servise sunulur.
NOT: Bu yemek portakal olmadan da hazırlanabilir. iki türlüde inanılmaz lezzetli olmaktadır. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum ve yapımı da oldukça kolay en fazla 25 dakika da hazır.

Benzer Yayınlar

Portakallı Somon Balığı Tarifi
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.