6 Eylül 2016 Salı

Kuşbaşılı Ali Nazik Yapılışı

Kuşbaşılı Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler:

  • 2 adet közlenmiş patlıcan,
  • 1 su bardağı süzme yoğurt,
  • 2 diş ezilmiş sarımsak,
  • 100 gr kuşbaşı doğranmış et,
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağı,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Kırmızı pul biber.
Üzeri İçin:
  • Tereyağı,
  • Kırmızı pul biber.
  • Tavaya kuşbaşı etleri koyalım ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
    İçine sıvı yağı ilave edelim ve iyice kavuralım.
    Sonra tuzu, karabiberi, kırmızı pul biberi ilave edelim ve karıştıralım.
    Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyalım ve çatalla iyice ezelim.
    Bir kaseye süzme yoğurdu, sarımsağı, patlıcanları koyalım ve iyice harmanlayalım.
    İlk olarak servis tabağına yoğurtlu karışımı koyalım.
    Yoğurtlu karışımın üzerine kuşbaşı etleri yerleştirelim.
    Tavaya tereyağını koyalım ve eritelim.
    İçine bir miktar kırmızı pul biber ilave edelim ve 1-2 dakika kavuralım.
    Hazırladığımız sosu Kuşbaşılı Ali Naziğin üzerinde gezdirip, servis yapalım.

Benzer Yayınlar

Kuşbaşılı Ali Nazik Yapılışı
4/ 5
Oleh

Abone Olun

Yazılarımızı beğeniyor musunuz?Abone Olun Yazılarımı Kaçırmayın.